Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

Ενοικιάσεις κατοικιών μέσω Airbnb.Tι να προσέχουν οι ιδιοκτήτες και οι επισκέπτες.

 Τα τελευταία χρόνια πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών και ιδιαίτερα εξοχικών, καταφεύγουν στην ενοικίαση αυτών σε τουρίστες μέσω κάποιας ιντερνετικής πλατφόρμας (AirBnB,Booking,κτλ).Αυτό ομολογουμένως έχει αυξήσει κατά πολύ την μετάδοση - εγκατάσταση διάφορων απειλών για την υγεία μας.
Πέρα από κάποιες ασθένειες και ιούς ,οι οποίες έχουν ραγδαία αύξηση στην χώρα μας λόγω και της αύξησης του τουρισμού,έχουμε πολλά κρούσματα με διάφορα παράσιτα τα οποία θα λέγαμε ήταν σπάνια μέχρι πριν λίγα χρόνια,αλλά τελευταία παρατηρούμε μεγάλη αύξηση σε αυτά.Το μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτά τα "νέα" παράσιτα είναι οι κοριοί (Bed bugs).Τα συγκεκριμένα έντομα που τρέφονται με αίμα όπως τα κουνούπια,μπορούν να προκαλέσουν πολλά δυσάρεστα προβλήματα σε έναν άνθρωπο.Το δυσκολότερο είναι να τους αποτρέψουμε να εισβάλλουν στο σπίτι μας και κατ'επέκταση να τους εξολοθρεύσουμε.Είναι νυκτόβια πλάσματα,μικροσκοπικά,τα οποία κρύβονται σε σημεία που δεν είναι εύκολο  ακόμα και αδύνατο να εντοπιστούν (κάτω από μοκέτες,σοβατεπί,στρώματα,ηλεκτρικές συσκευές,κάτω από έπιπλα,κτλ).


 Οι κοριοί μπορεί να μεταδώσουν την επικίνδυνη νόσο Chagas (αμερικανική τρυπανοσωμίαση). Στις Αφρικανικές χώρες όμως έχει καταγραφεί μετάδοση του ιού της Ηπατίτιδας Β με τους κοριούς και για άλλα παθογόνα, όπως της λέπρας και της λεϊσμανίασης (καλά-αζάρ). Το τσίμπημά τους είναι επώδυνο και προκαλεί φαγούρα ενώ το σάλιο που εκκρίνουν κατά το τσίμπημα μπορεί να προκαλέσει σε ορισμένους ανθρώπους αλλεργική αντίδραση με έντονο πρήξιμο, ναυτία ή και εμετό. Συνήθως τα τσιμπήματα στον άνθρωπο είναι πολλά στη σειρά δημιουργώντας μια γραμμή σα «γαζί». Το τσίμπημα πολλές φορές περνάει απαρατήρητο, ενώ άλλες φορές λόγω αλλεργικής αντίδρασης στο σάλιο του κοριού, εμφανίζεται στο σημείο τσιμπήματος κοκκινίλα και πρήξιμο και προκαλείται φαγούρα. Αυτά τα τσιμπήματα μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε δευτερογενείς λοιμώξεις του δέρματος όπως έκζεμα, ecthyma και lymphanigitis. Ο κοριός μπορεί επίσης να επηρεάσει την ψυχική υγεία των ανθρώπων που ζουν σε μολυσμένο σπίτι. Έχουν ανεφερθεί επιδράσεις όπως άγχος, αϋπνία και συστημικές αντιδράσεις.

Το πρόβλημα της αύξησης των εντόμων αυτών και κατά συνέπεια την εξάπλωση τους έχει να κάνει και με το γεγονός ότι το έντομο αυτό το φέρνει ο ίδιος ο τουρίστας,άθελά του βεβαίως,από την χώρα του μέσα στην αποσκευή του ή σε συσκευές και έπιπλα που μεταφέρει.Πολλές χώρες έχουν αρκετά κρούσματα κοριών (ΗΠΑ,Αγγλία,Γαλλία,Αφρική,Τουρκία,κτλ) άρα είναι πιθανό κάποιος που θα επισκεφτεί την Ελλάδα και να μείνει σπίτι σας ή σε κάποιο ξενοδοχείο να έχει μεταφέρει αυτό τον αθέμιτο οργανισμό.
Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαιτέρως από έναν ιδιοκτήτη που ενοικιάζει την κατοικία του σε τουρίστες πέρα από τα έντομα, είναι οι μύκητες,τα βακτήρια και τα ακάρεα.Και αυτοί οι οργανισμοί ως γνωστό είναι υπεύθυνοι για μεταδόσεις ασθενειών. Οπότε αυτό που πρέπει να προσέχει ένας ιδιοκτήτης κατοικίας είναι ο σχολαστικός καθαρισμός και η απολύμανση (κουζίνας,μπάνιου,στρώματος,χαλιών,σαλονιών,δωματίων,κτλ)
Η γενική απολύμανση ενός χώρου και των στρωμάτων ή χαλιών θα πρέπει να γίνεται συχνά μόνο από επαγγελματίες με εξειδικευμένα μηχανήματα και απολυμαντικά προιόντα γιατί αυτοί οι οργανισμοί έχουν ταχύτατη εξάπλωση.

Η εταιρία απολύμανσης-εξολόθρευσης SPITI CLEAN & KILL  αναλαμβάνει την διαχείριση της κατοικίας σας, η οποία ενοικιάζεται μέσω ιντερνετ,για να προσφέρει υπηρεσίες :
  • Απολύμανσης (βακτήρια,μύκητες,ακάρεα)
  • Απεντόμωσης (κοριοί,κατσαρίδες,μυρμήγκια,κ.α) 
  • Μυοκτονίας (ποντίκια)
  • Βιολογικού καθαρισμού στρώματος και χαλιών.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 23920.73159 (Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική)www.spiticleanandkill.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου